Zametki mojega daru so se mi razkril že v zgodnjem otroštvu, ko sem pogosto čutila prisotnost energij, ki jih nisem znala pojasniti; takrat sem ob njih čutila zgolj nelagodje in strah, saj sem jih običajno zaznavala samo ponoči ali pred spanjem in to je bila zame, kot majhno deklico, zelo neprijetna izkušnja. Vsako noč, do 4. razreda osnovne šole, sem se zbujala točno med 3.00 in 3.30 in trepetala od strahu. Nisem vedela, kaj točno se dogaja, imela sam samo občutek, da je v moji sobi prisotna neka nevdina in strašna pojava. Danes vem, da se okrog 3. ure zjutraj prične ura duhov in čas, ko na plano prileze »marsikaj« in otroci do 7. leta starosti so za te energije še posebej dovzetni, saj njihov um še ne išče logičnih razlag in ne dvomi v obstoj odraslim »nevidnega« sveta.

Ko gredo otroci enkrat v šolo, jih tam začnejo učiti logičnega razmišljanja, dokazovanja in utemeljevanja in s tem se naučijo dvomiti v vse, za kar nimajo logične razlage. Lahko bi celo rekli, da so vsi majhni otroci neke vrste mediji dokler ne začnejo analizirati stvari. Takrat svoj dar pogosto potlačijo in se odločijo videti in slišati samo tisto, kar je v fizičnem svetu oprijemljivo in obravnavano kot normalno. Bojijo se obsojanja staršev in vrstnikov, zato svoj dar pogosto začnejo prikrivati. Podobno se je zgodilo tudi meni… Moji starši so imeli za vsak moj strah in vsako mojo nenavadno zgodbo o duhovih pripravljeno logično razlago – običajno so trdili, da sem imela le grde sanje ali da imam bujno domišljijo. Čez čas so me prepričali in začela sem jim verjeti; moj dar se je postopoma zapiral in takrat mi je bilo celo ljubše tako, saj moram priznati, da me je strašil. Proti koncu osnovne šole se me je ponovno polastila radovednost in občasno sem si dovolila pokukati v duhovni svet, veliko sem brala na to temo, gledala oddaje z mediji, ki delujejo v tujini in oboževala vse filme in serije na to temo. Nad medijstvom sem bila že od nekdaj navdušena; to področje me je navdajalo z velikim zanimanjem in obenem s strahospoštovanjem. Neštetokrat sem si potihem želela, da bi imela ta dar in glej ga zlomka, želja se mi je uresničila.

Moj dar se je v polni meri aktiviral ob koncu leta 2014, ko me je neka višja sila pripeljala na tečaj medijstva. Priznam, da sem se tega tečaja veselila in bala hkrati, a klic na to delavnico je bil tako glasen, da sem jo enostavno morala obiskati. Čutila sem, da sem bila k temu poklicana in da tudi, če se bom upirala, bodo sporočila našla pot do mene. Moj dar je svoj vrhunec doživel v času, ko sem se spopadala z manjšim zdravstvenim izzivom; ta me je prebudil in spravil na pravo pot. To sicer ni bilo nič nenavadnega, saj se duhovni darovi običajno aktivirajo prav v času večjih življenjskih preobratov in prelomnic, izgub, bolezni, nesreč, ob srečanju s smrtjo in podobno, saj se šele takrat zavemo zakaj smo tukaj in kaj je naše resnično poslanstvo. Pri meni je bil sprožilec prav ta zdravstveni izziv, ki je oznanil čas sprememb in mi dal jasno vedeti, da če ne bom poslušala, me bo vesolje na silo spravilo na pravo pot in da ta prehod ne bo nežen. Odločila sem se, da sprejmem, kar mi je namenjeno in ne bom čakala na zaušnico, ki bi mi jo pripravilo vesolje, če bom še malo oklevala, in od takrat naprej je medijstvo postalo del mene. To, česar sem se nekoč najbolj bala, je tako postalo blagoslov in začetek moje nove poti, ki me je pripeljal do ridingov z nerojenimi dušami…

KDAJ IN KAKO SEM PRVIČ NAVEZALA STIK Z NEROJENO DUŠO?

Moja prva komunikacija z nerojenimi dušami se je zgodila popolnoma nenačrtovano, približno pol leta preden sem zanosila. Sporočilo, ki sem ga dobila je prišlo skozi popolnoma neznan kanal, od neznanega vira, ovito v nenavadno, do takrat meni neznano energijo, ki me je, moram priznati, zmedla in obenem v meni zbudila radovednost. Takrat še nisem vedela, da sem odkrila neko novo obliko komunikacije; spraševala sem se ali mi govori moj notranji glas, moji vodniki, angeli, pokojniki… a energija ni bila podobna ničemur od naštetega. Sporočilo, ki je prišlo na tako nenevaden način, se je najprej pojavilo v obliki videnja in me obvestilo, da bom za božič že visoko noseča – ker je prišlo nekaj mesecev pred božičem 2015, se mi je zdelo sporočilo rahlo smešno, saj v 2-3 mesecih težko prideš do visoke nosečnosti. Na to, da morda ni mišljen božič 2015, pa nisem niti pomislila. Čeprav se napoved ni uresničila leta 2015, mi to sporočilo nekako ni dalo miru. Ko sem po novem letu za trenutek pozabila nanj, je sledilo novo sporočilo. Napovedalo je, da bom v 5. mesecu že noseča. In res, napoved se je uresničila – maja sem izvedela, da pod srcem nosim majhno bitjece. Prišel je naslednji božič in uresničila se je tudi prva napoved; za božič 2016 sem bila že v 8. mesecu nosečnosti. Med nosečnostjo je ta nova, neznana komunikacija postajala vse bolj pogosta in takrat sem že vedela, da ne gre za komunikacijo z vodniki ali pokojniki, pa tudi ne za moj notranji glas, ampak za dušo otroka, ki mi je namenjen. Energija je bila tako čista, svetla in nežna, popolnoma drugačna od energij, ki so prisotne pri medijstvu, a sama komunikacija je potekala zelo podobno, saj je tako kot medijstvo najbolj stekla, ko sem bila v bližini vode ali pod tušem.

KO UGOTOVIŠ, KAKO POSEBEN DAR SI PREJEL IN ZAČNEŠ POMAGATI DRUGIM …

Ker sprva nisem točno vedela, kaj sem odkrila oz. kaj sploh počnem, sem začela raziskovati ali obstaja komunikacija s prihajajočimi dušami in ugotovila, da v tujini to vrsto komunikacije že dobro poznajo. Ko sem to področje pobliže spoznala še v teoriji, saj sem zadevo v praksi očitno že obvladala, me je preplavilo navdušenje. O moji novi izkušnji sem obvestila tudi mojo mentorico Tejo Melinc, ki bila je navdušena nad mojim novim darom, saj je bila takrat tudi sama noseča, Teja se je ponudila, da bo moja prva uradna stranka in mi predlagala, da začnem delati ridinge tudi za druge bodoče mamice. Kmalu zatem me je Teja povabila v Šolo Intuicije, kjer zdaj izvajam tečaje, meditacije in ridinge na temo nosečnost in zanositev. In tako se je pričela moja zgodba o komunikaciji z nerojenimi dušami …

Več o tem, kako poteka komunikacija z nerojenimi dušami in kaj nam lahko razkrije, pa v naslednjem članku.

Alneja G. Horvat