Če berete ta članek, ste se najbrž tudi same znašle na neskončno dolgem seznamu žensk, ki si želijo otroka in neutrudno iščejo rešitve za blokade in nepojasnjene razloge, ki jim preprečujejo uspešno zanositev.

S težavami pri zanositvi se bori vsak 6. do 7. par v Sloveniji.   

Morda se vam zdi, da so vsi okoli vas noseči in v veselem pričakovanju, vam pa, kljub vsem naporom in trudu, nikakor ne uspe zanositi. Ne bodite žalostni in zagrenjeni zaradi tega, predvsem pa nikoli ne bodite nevoščljivi sočloveku, saj ne veste, kakšno pot ima za seboj. Morda je bila tudi nasmejana nosečnica, ki ste jo pred kratkim srečali na ulici, še pred nekaj meseci v popolnoma enaki situaciji, kot ste danes vi. Parov, ki se trudijo zanositi že več mesecev ali let, obiskujejo ambulanto za neplodnost ali iščejo alternativne rešitve za pomoč pri zanositvi, je vse več. Res je, da se vam bo na hipe zazdelo, da ste sami v tej situaciji, a verjemite, niste – parov, ki se prav ta trenutek borijo z istimi težavami, je resnici veliko. Ker pa je ljudi velikokrat sram priznati, da imajo težave, raje molčijo, zato se nam zdi, da smo se znašli med nesrečno in majhno skupinico posameznikov, ki jih tepe usoda, čeprav raziskave jasno kažejo, da se s to nadlogo sooča kar vsak 6. do 7. par v Sloveniji. Sama menim, da je takšnih primerov še več, kajti številni posamezniki nikoli ne poiščejo pomoči in samo čakajo, da se bo situacija čudežno spremenila in razrešila sama od sebe; tako ostane veliko primerov in težav pri zanositvi nezabeleženih in nerazrešenih.

Težave pri zanositvi ne izbirajo žrtev

Težave pri zanositvi lahko doletijo prav vsakogar, ne glede na to kdo ali kaj je, v kaj verjame in koliko denarja ima. Kot primer si oglejmo slavne igralce, pevce in voditelje, ki imajo odlična poznanstva in vsa razpoložljiva sredstva, si lahko privoščijo najboljše zdravnike, strokovnjake in posege, pa jim kljub temu ne uspe zanositi. V večini primerov se težava skriva v čustvenih in psihičnih blokadah, preteklosti posameznikov, njihovih potlačenih spominih, načetih odnosih ali otroških travmah in zato težava namesto zdravstvenega, zahteva duhovni ali psihološki pristop. A ne samo zgodbe slavnih, tudi zgodbe popolnoma preprostih in vsakdanjih ljudi, so nam lahko v pomoč in tolažbo, zato sem vam v prejšnjem članku predstavila tudi mojo osebno zgodbo. Mojo pot do zanositve sem delila z vami, ker vas razumem, ker vem, kaj prestajate in ker zgodbe o boju in uspehu dajejo upanje in motivacijo, da vztrajamo tudi takrat, ko je najtežje. Zato prosim ne obupajte, kajti pot do zanositve je v resnici zelo preprosta, samo prava pravila je treba upoštevati! Če je uspelo meni, lahko zagotovo uspe tudi vam!

Kako mi je uspelo zanositi?

Kot razkriva moja zgodba v članku prejšnje številke E-revije Intuicija, je bila tudi zame pot do zanositve zahtevna in polna izzivov. Ker sem bila iz zdravstvenega stališča zdrava in popolnoma sposobna zanositi, je bilo neuspeh še toliko težje sprejeti in razumeti. Vsi nasveti strokovnjakov o tem, kako zanositi, so bili pri meni brez učinka, zato sem se na koncu težave lotila po svoje. Vedela sem, da leži problem v meni in da sem blokado ustvarila sama, zato sem tudi jaz edina, ki jo lahko presežem. V tem prepričanju sem razvila in izoblikovala program, ki sem ga prilagodila mojim osebnim blokadam, strahovom, izgubam in preizkušnjam in začela intenzivno delati na sebi. Reševanja mojih osebnih blokad sem se lotila s posebnimi in zelo učinkovitimi duhovnimi in energetskimi metodami in tehnikami, ki so mi kmalu odprle pot do zanositve. Program je bil torej prvotno zasnovan zgolj zame, a ker je bil izjemno učinkovit in je pritegnil zanimanje mojih znancev, prijateljev, sorodnikov in strank, sem se odločila, da vse, kar je pomagalo meni, predam naprej in tako pomagam drugim s podobnimi težavami. Osvojeno znanje, izkušnje, uporabne tehnike in nasvete sem torej strnila v programu, ki je preverjen, osebno preizkušen in več kot učinkovit, saj me je popeljal skozi močno osebno transformacijo in mi pomagal uspešno zanositi. Program obljublja nov začetek in novo življenje, zato sem ga temu primerno poimenovala Rojstvo metulja.

Kaj je program ROJSTVO METULJA in komu je namenjen?

To je posebej izdelan program za pomoč pri zanositvi, namenjen vsem ženskam, ki si že dolgo želijo ustvariti družino, a ne morejo zanositi ali uspešno donositi otroka, so izgubile otroka ali šle skozi izkušnjo splava.

Program je namenjen 3 ciljnim skupinam:

1.  Zdravim in plodnim parom z nepojasnjenimi težavami pri zanositvi

2. Parom, ki iščejo podporo in alternativno pomoč ob zdravniški pomoči in zdravljenju neplodnosti

3.  Parom, ki želijo zanositi po splavu ali izgubi otroka

Kako je zasnovan ta program?

Celovit program obsega individualno delo in svetovanje, zdravljenje partnerskih odnosov, korenito spreminjanje načina življenja in razmišljanja, meditacije za zanositev, posebne vaje, duhovne metode in energetske tehnike za pomoč pri zanositvi ter razreševanje blokad in/ali delo v podporni skupini.

V okviru predstavljenega programa se na individualnih srečanjih najprej analizirajo vaše blokade, strahovi, potlačene otroške travme, izgube, odnos s partnerjem, vaš način življenja in razmišljanja, nato pa se za vas izdela poseben program pomoči z unikatnimi vajami, tehnikami ter koristnimi nasveti, ki vas bo popeljal skozi individualni proces transformacije in vam odprl pot do zanositve.

Kaj lahko pričakujete od tega programa?

 • inovativen in celosten pristop k vaši individualni zgodbi;
 • svetovanje in pomoč pri zanositvi;
 • usklajeno delovanje telesa, uma in duha, ki bo odprlo pot do uspeha;
 • globoko transformacijo in preobrazbo na osebni in duhovni ravni, ki jo sama imenujem ROJSTVO METULJA.

Kako poteka delo po programu ROJSTVO METULJA?

V okviru programa Rojstvo metulja lahko zbirate med individualnim in/ali skupinskim svetovanjem. Individualni program vključuje delo z usposobljenim svetovalcem z osebno izkušnjo, s katerim boste delali v intimnem okolju 1 na 1 in se posvetili vaši osebni zgodbi, težavam, blokadam in njihovemu razreševanju s posebnimi duhovnimi tehnikami in metodami. Poleg individulanega svetovanja vam bo na voljo tudi pogovor z drugimi ženskami, ki delijo vašo usodo, kajti slišati zgodbe drugih, izmenjati izkušnje in se pogovoriti z nekom, ki razume vašo bolečino, je izjemno terapevtsko in pomirjujoče.

Program obsega 13 ključev, ki se bodo obravnavali v okviru individualnih srečanj:

 1. Analizo vašega stanja in odkrivanje vzrokov za težave pri zanositvi
 2. Odpravljanje osebnih blokad, ki preprečujejo zanositev
 3. Prepoznavanje in odpravljanje strahov pred zanositvijo in prikrite negotovosti
 4. Razreševanje otroških travm, potlačenih spominov, bolečine, zlorab in strahov
 5. Vpogled v arhetip notranjega otroka in zdravljenje notranjega otroka
 6. Uvajanje sprememb na disfunkcionalnih področjih (delo, finance, zdravje, partnerstvo itd.)
 7. Analizo zgodovine partnerskega odnosa, razporeditev moči, blokade na področju spolnosti in intime ter zdravljenje čustvenih ran
 8. Spremembo v kodnem zapisu in načinu razmišljanja ter preoblikovanje vaših prepričanj o zanositvi
 9. Test izgub in svetovanje ob izgubi in žalovanju
 10. Regresijo v zgodnje otroštvo
 11. Analizo vašega načina življenja in izključitev stresnih dejavnikov
 12. Prebujanja ženske energije, ki je ključna za zanositev
 13. Program za priklic obilja in uresničitev želja

VEČ o samem programu in načinu dela boste izvedeli na individualnih srečanjih v okviru programa ROJSTVO METULJA, ki bo posebej prilagojen za vsakega posameznika. Vsaka zgodba je namreč posebna, unikatna in zahteva drugačen pristop. Program ROJSTVO METULJA bo za vas prilagojen tako, da bo najbolj optimalen za razreševanje vaših osebnih, čustvenih in psihičnih blokad, rušenje obrambnega sistema, odpuščanje zamer, premagovanje krivde in reševanje vašega konkretnega primera.

Alneja G. Horvat